10 Fordeler ALLE Vil Høre Når De Starter Sin Business

Husker du tilbake til når du startet din business- hva var det som fikk deg til å starte? 

Hvis du leser dette blogginnlegget, er det stor sannsynlighet for at du jobber innen network marketing, eller i en lignende business hvor du må rekruttere mennesker og vise dem business-muligheten i ditt selskap.

Når alt kommer til alt, er folk veldig lite opptatt av produktene, egenskaper ved dem, business-muligheten eller andre egenskaper ved selskapet. Det de vil vite er hvordan denne muligheten kan utgjøre en forskjell for dem og hvilke fordeler de får ved å bli med.

Selv om produktene har verdens beste ingrediens-liste, og selskapet har aldri så godt rykte, god omsetning eller den beste markedsplanen i hele verden..

Dine prospekts bryr seg om hva de får ut av å starte og hvordan denne businessen kan hjelpe dem!

Med andre ord: De vil vite hvordan denne businessen helt spesifikt kan hjelpe dem ut av en uønsket situasjon eller tilværelse, til en situasjon de virkelig ønsker. 

Hvis du virkelig vil fange dine prospekts interesse og få dem til å synes det du presenterer er spennende, må du snakke om det de vil ha, det de ønsker og det de drømmer om.


"People don't buy toothpaste, they buy white teeth" - Nadya Melton

Salgstips: Snakk om fordelene - ikke egenskapene.

La oss si at du for eksempel er i helse-og velværebransjen, og har et 3-trinnsprogram for vektnedgang.

Hvis du forteller ditt prospekt at selskapet du jobber med har helt fantastiske produkter fordi de har et 3-trinnsprogram for vektnedgang, som inneholder...blablabla. Gjesp. Det skaper ikke interesse eller nysgjerrighet.

Hva om du heller presenterer det slik: Vårt enkle 3-trinns program vil hjelpe deg å gå ned i vekt på en simpel måte, uten at du trenger å telle kalorier, gjøre store mengder kardio eller bruke grusomt mange timer på kjøkkenet for å forberede mat. Det passer perfekt for mennesker som har en hektisk hverdag. 

Hvis dette er din prospekt, vil du garantert ha vedkommedes oppmerksomhet.

Det samme gjelder i hudpleie- og skjønnhetsbransjen. Selskapet ditt har en anti-rynkekrem og du presenterer det slik: "Den hjelper deg å jevne ut huden, fjerne tydelige linjer og redusere rynker". Selv om dette er fakta og du presenterer sluttresultatet, er det ikke interessant nok for å få ditt prospekt til å lytte.

Hva om du heller sier: "Vil du være midtpunkt på neste jentekveld fordi alle bare MÅ vite hvordan du har fått en så fin glød i ansiktet og en ungdommelig hud?" 

Altså, hvilken dame vil ikke det? 😉 

Det vi gjør når vi legger det frem på denne måten, er å knytte følelser opp mot produktets egenskaper, ved å snakke om fordelene. For hvordan føler man seg etter å ha brukt et produkt som gir denne effekten? Man føler seg bedre og mer attraktiv, får bedre selvtillit og føler seg mer ungdommelig. 

Snakker du om produktene på denne måten, vil du for det første få mange morsomme samtaler, samtidig som du vil hjelpe folk med det de virkelig har behov for, i stedet for å selge (noe som ikke føles spesielt bra, hverken for deg eller for den du prøver å selge til). Vær heller en som hjelper folk med løsninger på sine problemer, slik at du oppriktig føler deg bra når du anbefaler produkter. 

Du må rett og slett hjelpe folk med å visualisere / forestille seg resultatet av det du tilbyr. Du må male og dekorere bildet for dem. 

Nå, over til 10 fordeler du kan bruke når du presenterer business-muligheten:

1. Tidsfrihet

2. Ekstra inntekt

3. Mer tid med barna(hvis de har barn)

4. Gå av med pensjon tidligere

5. Mer tid til å dyrke sine hobbyer/fritidsinteresser

6. Betale ned gjeld 

7. Økonomisk sikkerhet

8. Mulighet til å ta mer og lengre ferie

9. Slutte i jobben og være sin egen sjef (hvis de ikke liker jobben sin)

10. Starte for seg selv og jobbe for sin egen fremtid

Når du snakker med dine prospekts, start med å liste opp disse og spør dem hvilke av disse tingene de er interessert i at din business kan hjelpe dem med. Gjør du det på denne måten, blir det naturlig å snakke om hvordan din business faktisk kan hjelpe dem med å realisere dette.

Men noe har endret seg..

Selv om disse 10 punktene er helt elementære når du presenterer business-muligheten for dine prospekts, er det likevel et punkt som mangler - nemlig punkt 11: Jobbe Hjemmefra. 

Nå tenker du sikkert at det å jobbe i network marketing er å jobbe hjemmefra, og på en måte er det det. Du er din egen sjef, styrer din egen tid, og kan jobbe når du vil. Men.. Det er et stort men! 

Bare på de to årene jeg har jobbet innen denne bransjen, har bransjen vært i stor endring. De tradisjonelle måtene å jobbe med network marketing på begynner å slå sprekker. Selvfølgelig fungerer de i noen grad fortsatt, men i dagens hektiske samfunn, har ikke mennesker lenger mye tid til overs for å arrangere home parties, delta på alle møter og events, ha mange nok business-presentasjoner(for å få noen som svarer JA) og samtidig hjelpe nye teammedlemmer igang med det samme.

Mange har en drøm om å starte for seg selv, men ikke for enhver pris. Og med enhver pris, mener jeg å ofre all sin tid og energi på å presentere produkter og en mulighet som mest sannsynlig ikke er bærekraftig i fremtiden. Jeg sier ikke at network marketing ikke er bærekraftig(for det er det!!), men måten det jobbes på. 

Se for deg at du skal bygge en stabil business som skal utvikle seg også i fremtiden. Hvordan ville du presentert muligheten til mennesker som har vokst opp med sosiale medier? Disse menneskene er unge voksne i dag, og kommende generasjoner er på vei. Hva tror du de ville velge om de fikk valget mellom å jobbe med tradisjonell network marketing eller digital marketing? Jobber du i denne bransjen kan du ikke lenger lukke øynene for at denne utviklingen er et faktum. Internett har kommet for å bli. Det samme har jobbmulighetene på internett.

Dagens mennesker blir eksponert for drøssevis av jobbmuligheter på daglig basis. Og hvor blir de eksponert for dette? På sosiale medier. Så, hvorfor skal de velge tradisjonell network marketing når de kan velge digital marketing (som de allerede har under huden)?

Mange jeg snakker med begynner å få opp øynene for dette, og tar dette på alvor. De som gjør dette (og ikke bare fnyser i nesa av det, fortsetter å lukke øynene og håper at det går over), vil ha store fordeler i fremtidens network marketing-bransje. 

De velger å bruke systemer som fungerer, for å etablere seg på nett og tiltrekke seg mennesker som er på jakt etter det samme. De er på jakt etter de fleste av de 10 fordelene i listen over, men de er også på jakt etter fordel nummer 11 - å jobbe hjemmefra - PÅ ORDENTLIG.

Ønsker du å få et innblikk i hva dette dreier seg om, vil jeg anbefale deg å delta på denne gratis bootcampen. Her vil du få et innblikk i hvordan du kan etablere din business på internett og hvordan du bruker effektiv markedsføring for å tiltrekke deg mennesker. 

Vil du ha direkte tilgang til systemet jeg har valgt å bruke - og som har gitt meg mulighet til å ta min business online, klikk her.

Med ønske om en lys fremtid i din business, 

Kristin

Kristin Pedersen

Digital Marketer- hjelper entreprenører og nettverkere til å bygge sin business, markedsføre seg selv og sin virksomhet på en suksessfull måte.