Den Vanvittig Geniale Måten å Få Mennesker Til å Ta Action

Okei.
Mennesker har to ører og en munn.
Den har du hørt før, ikke sant?

Jeg husker jeg lærte det på skolen når jeg var ung. Det var derfor vi var utstyrt slik fra naturens side. For at vi skal lytte dobbelt så mye som vi snakker. Og lære av den vi lytter til. Når man jobber med salg og markedsføring bør man alltid lytte til hva kunden eller dine potensielle prospekts sier.

Men hva hvis det ikke stemmer helt med virkeligheten..
Altså, jeg mener ikke at man ikke skal lytte til sine prospekts, høre deres historie, deres utfordringer og hva som holder dem våkne om nettene. Det er elementært for å finne ut av hva du har å tilby som løsninger på deres utfordringer.

Men, er det den beste måten for
Å Få Dine Prospekts Til å Lytte Til Deg?

Ikke nødvendigvis..
Hva om du heller kunne fange deres interesse og oppmerksomhet ved å gjøre akkurat det motsatte? Altså, å avbryte dem?
Hør nå: Hvis du vil få dine prospekts til å lytte til deg og BARE DEG, må du stoppe dem fra å fortsette i det sporet de allerede er i, og finne ut en måte for å snu måten de tenker på. Få dem til å åpne ørene og si “Vent, hva sa du nå?”

Og når du bruker en avbrytelse på rett måte, vil du få dine prospekts til å spisse ørene og få med seg hver ord du sier.

I videoer, i blogginnlegg, i eposter, i annonser, ja til og med i en-til-en-samtaler finnes det utallige eksempler og taktikker på hvordan du kan bruke avbrytelser for å fange interesse.

Du er iferd med å lære hvilke teknikker du kan implementere i din måte å jobbe på. Men først må du vite litt om hvordan hjernen vår fungerer.

Mennesker husker bedre oppgaver som er uferdige, enn oppgaver de har fullført. Ja, du hørte riktig.. Det kalles for Zeigarnik-effekten.

Så, la meg gi deg et par eksempler.
I 1927 fant Bluma Zeigarnik ut at kelnere og servitører på restauranter husket kun hva kundene hadde bestilt fra det øyeblikket de bestilte til maten var servert. Etter mat og drikke var satt på bordet, kunne de ikke gjenkalle hva kundene hadde bestilt når de skulle betale. Zeigarnik fant også ut, i et annet forsøk gjort på studenter, at de studentene som hele tiden ble avbrutt mens de leste og gjorde notater kunne gjenfortelle innholdet mye bedre enn de studentene som ikke ble avbrutt under lesingen.

Når vi lagrer informasjon i korttidsminnet på denne måten, må vi huske på og øve inn informasjonen slik at den ikke forsvinner. Denne kognitive prosessen er krevende, og jo mer vi må huske på – jo mer energi tar det.

Det som er interessant er at den menneskelige hjernen streber alltid mot ferdigstillelse. Jeg streber etter det. Du streber etter det. Dine prospekts streber etter det.
..Når du er midt i en episode av din favorittserie og Pc’en din henger seg opp, slår seg av eller du mister internettforbindelsen. Hva gjør du?
Du prøver febrilsk å fikse det som er feil, slik at du kan fortsette akkurat der du slapp – ikke sant?
Din reaksjon er ikke irrasjonell. Den er et resultat av et primært behov. Vi er alltid sultne på hva som skjer videre.. Den samme regelen gjelder for dine prospekts. De prøver å nå fra A til B i sin business, og det er vår jobb å vise dem veien dit.

Det er så mange som ødelegger for seg selv når det kommer til å lede sine prospekts i denne retningen. De forstår rett og slett ikke hvordan de skal navigere seg mot punkt B.
Det er der Zeigarnik-effekten kan være et godt verktøy.
Med en gang du lærer hvordan du kan forstyrre dine prospekts måte å tenke på, blir de hekta.
De har ikke noe annet alternativ enn å klikke, registrere seg eller ta hvilken som helst action du vil at de skal ta.

En episode-for-episode-tilnærming til moderne markedsføring
Har du noen gang brukt denne tilnærmingen i blogginnlegg eller eposter?
Hvis ikke, burde du absolutt gjøre det.
Markedsførere kan lære et par ting fra underholdningsbransjen når det kommer til å “utnytte” sitt publikum. TV-serier som for eksempel The Walking Dead, Game of Thrones, Breaking Bad og Lost får hele tiden sine seere til å vri seg i sofaen, bli overengasjerte og frustrerte.. Alt på bakgrunn av hvordan hver episode er bygget opp.
Hva kommer til å skje videre?
Hvem kommer til å dø?
Hvem gjemmer seg bak gardina?

…Vel, du kommer til å måtte vente til neste episode for å finne det ut
Når det er sagt, selv om disse seriene blant de mest populære og har de høyeste seertallene det siste tiåret, er folk mer enn villige til å vente, på tross av sin frustrasjon. Denne måten å bygge opp episodene på er ikke bare en genial måte å bygge opp en historie på, de er også psykologiske “kroker”. Ja, hva menes med det? Krokene holder seerne engasjert, både under og etter episoden er ferdig. Det handler om å holde på seernes engasjement til de får “svaret” i neste episode. Så, hvordan kan vi utnytte denne tilnærmingen i vår markedsføring?

Hvordan åpne dører og gå inn
For eksempel, la oss si at jeg skrev et blogginnlegg om geniale strategier for å skrive blogginnlegg som fikk mine mottakere til å bli interessert i det jeg skriver om. I innlegget nevner jeg noen fantastiske verktøy jeg bruker for å skrive på denne måten. Etter hvert som du leser, får du kjennskap til at disse verktøyene finnes, men du vet ikke hvor du skal få tak i det. Det er ikke før på slutten, når jeg spør deg etter epostadressen din i bytte mot min “idiotsikre-hvordan-skrive-blogginnlegg”-oppskrift, at det virker. Hver gang.
Dette er å åpne en dør.
Jeg åpner døra til denne fantastiske oppskriften og du blir invitert inn. Og når du tar skrittet over dørterskelen, lukkes døra. BOOM! Tilfredsstillende.

Et eksempel er alle “Fra fattig til rik”-historiene du ser overalt:
Forfatteren åpner med å fortelle om sitt siste kjøp, for eksempel en luksuriøs sportsbil som nå står i garasjen. Deretter fortsetter med å snakke om hvordan han/hun vokste opp i fattigslige kår og jobbet døgnet rundt..før de oppdaget den fantastiske muligheten som snudde livet deres rundt og fikk dem til å tjene vanvittig mye penger. Og gjett hva, du også kan få tilgang til den samme muligheten…i bytte mot din epost(eller abonnement, etc.)

Denne måten å fortelle historier på hjelper ditt publikum til å bli interessert i hva du har å si.
Når du skriver epost, blogginnlegg eller sender en melding, handler det alltid om å bygge opp innholdet mot en stor avsløring eller gi leseren et bra utbytte. Tenk tilbake på episodene i TV-serier. Avsløringen kommer alltid til slutt. Med tanke på online markedsføring, stopper episoden med en oppfordring til å finne ut mer, en call-to-action.
Vil du vite mer? Klikk her for å få mer informasjon.
Skjønner?

Vær sikker på at din markedsføring gir resultater.

Dette ser kanskje ikke ut til å være den mest elegante måten å tilnærme seg sitt publikum, men det virker. Og hvis du tenker litt mer over det, så er all god markedsføring i verden bygget opp på denne måten. Det er rett og slett ren menneskelig psykologi. Nøkkelen til å få dette til å fungere, er å forsikre seg om at det FAKTISK er et utbytte og at du ikke villeder dine lesere. Ingen liker å bli lurt.
La oss gå tilbake til filmbransjen. I Star Wars-filmen The Empire Strikes Back, når det avsløres at Darth Vader er Luke’s far i de siste 15 minuttene av filmen, ble publikum helt satt ut av forbauselse. Det var helt uforståelig. Men se for deg hvor frustrerte publikum hadde blitt gjennom Return of the Jedi hvis de visste at far-sønn historien bare var lureri? Tre år med venting for å erfare at alt bare var tull. Du har ikke råd til å lure ditt publikum.

Hvis du lover dine prospekts noe, MÅ du levere!
Jeg mener, hvis du for eksempel registrerer deg på vår geniale 10-dagers Bootcamp, for å få en oppskrift og lære deg hvordan du skal markedsføre og rekruttere online, bør du få et bra utbytte av det, ikke sant?

Appropos oppskrift, her er en enkelt 3-trinns strategi for å sette opp ditt eget blogginnlegg, eposter, og videoer for å få ditt publikums interesse.

1. Begynn med fordelene, åpne døra (flere leads, mer trafikk, mer kommentarer, mer hva som helst)
2. Ta et skritt tilbake, fortell om hva som er på andre siden og hvordan det har gått med noen som allerede har gått inn (fortell en historie eller snakk om en oppsiktsvekkende historie)
3. Rund av innlegget med å hjelpe publikum til å ta skrittet over dørterskelen ved å tilby en “call-to-action”

Det er så enkelt, faktisk. Men det er den vanskelige “call-to-action”-biten av pusslespillet som gjør de fleste frustrerte og dreper deres gode intensjoner om å få folk til å faktisk TA ACTION. Vil du vite hvorfor?

Hvordan markedsførere saboterer sine potensielle prospekts fra å ta action
Mange markedsførere har tilsynelatende brilliante ideer når det kommer til deres innhold. De har fengende titler, en “krok” og et oppsiktsvekkende innhold som er veldig verdifullt for sine lesere.
Men så..
Du blir fenget av dette, tar deres “call-to-action” og bestemmer deg for å gå over dørterskelen. Og det er total fiasko. Det som skulle være en dør til en ny verden, viser seg å bare være et lite kott – uten lys, uten innhold eller en vei ut.

Altså:
Én oppfordrende setning er IKKE nok for en effektiv “call-to-action”!

Du trenger momentum, ikke ettertanke.
Igjen, du trenger å skape en følelse av et så bra utbytte at det er umulig å avslå.

Dette bør du tenke over i dine blogginnlegg, videoer, eposter, meldinger etc. Én-setnings-call-to-action er ikke bare ueffektiv, det kan rett og slett være ganske skuffende. Hvis ditt publikum bruker sin verdifulle tid på å høre på eller lese det du skriver, og du ikke frister dem til å ville ha mer verdi fra deg.. Hva er poenget da?
I stedet, ha som ambisjon å gi ditt publikum “hva” de trenger, men hold tilbake det verdifulle “hvordan” til det som venter på andre siden av “call-to-action”. Det gjelder uansett hva du tilbyr av produkter, tjenester eller muligheter. La oss si at du for eksempel jobber som Personlig Trener og selger treningsprogram. Du skriver blogg og promoterer 8-ukers kom-i-form-program. Gir du dine kunder alt de trenger å vite i blogginnlegget ditt, full pakke med treningsprogram og kostholdsveiledning, har du ikke noe mer å komme med. Leserne/de potensielle kundene dine trenger ikke foreta seg noe mer enn å bare lese det du har å komme med og omsette lesingen til praksis. Det er dårlig butikk..

Altså…
Lær ditt publikum om X og Y, men sett dem opp til å trenge Z for å få det totale bildet.
Z kan være epost-abonnement, gratis Ebok, gratis videokurs, eller gratis webinar. Hva enn du vil det skal være, eller det som passer deg og din business best.

Hvis du gir vekk hele oppskriften med det samme, trenger jo ingen å ta action.

Du har gitt dem alt de trenger med en gang. Dette er en klassisk måte å tråkke feil på i markedsføring. Du har ditt publikum med deg, og de nyttiggjør seg det du har å tilby uten å måtte gjøre noe mer. Men i stedet, ved å fjerne en brikke av det totale puslespillet ditt publikum ønsker å se, gir du dem ingen annen mulighet enn å søke etter den siste brikken for å ferdigstille bildet. Når du bygger opp appetitten og nysgjerrigheten hos dine lesere, blir de mer tilbøyelige til å se hva mer du har å tilby. Tenk tilbake til eksempelet med Personlig Trener. Ved å gi masse tips til teknisk utførelse, inspirasjon til hvordan man kan utføre øvelser eller forslag på matretter – har du gitt leserne/kundene dine X og Y, men spar Z’en(altså det helt detaljerte og skreddersydde programmet for trening og kosthold, den siste brikken de trenger for å oppnå de resultater du garanterer i løpet av 8 uker).

Høres det fornuftig ut?
Okei, så nå.. Når du vet hvordan Zeigarnik-effekten virker for å booste mennesker fra å være kun lesere/leads til å bli verdifulle kunder eller kolleger..Så trenger du en stabil strøm av prospekts og leads som faktisk ønsker å jobbe med deg eller handle av deg!
Når alt kommer til alt, trenger du et publikum først. Hvis ikke har du jo ingen å konvertere..
Heldigvis, når du vet hvordan du skal konvertere, er du allerede et hestehode foran.
Det er fordi å få noen til å konvertere faktisk er den vanskeligste delen.
Trafikk er enkelt. Alle kan drive trafikk inn på siden sin dagen lang. Men det er å konvertere denne trafikken og lage din business profitabel som er det vanskelige. Men frykt ikke, “we got you covered”.

Faktisk så kan du delta på en workshop for å få kunnskap om hvordan du kan tiltrekke deg et publikum gjennom online markedsføring. Det er et webinar som tar det igjennom, punkt for punkt hvordan du driver trafikk til din side. Workshopen er 100% gratis og holdes av selveste Tim Erway, som har generert over 30 millioner dollar ved å bygge sin business online på denne måten.
Du kan bare velge deg et tidspunkt som passer deg, og registrere deg her.

Du vil oppdage hvordan du kan sette opp en profitabel annonsekampanje på bare 10 minutter med så lite som bare 80 kr i omkostninger.

Faktisk.. Når denne oppskriften ble testet første gang med 80 kr, som en test-kampanje, genererte den faktisk over 140 000 $ i salg. Og Tim vil vise deg hvordan han gjorde det.
I tillegg vil du få en stor idébank for hvordan du kan utforme kampanjer etter webinaret.
Så, hvis du ikke har registrert deg enda, hva venter du på?

Velg et tidspunkt som passer, slik at du kan bli med på Tim’s workshop du også.

Med de beste ønsker for deg og din suksess!

Kristin Pedersen
Kontakt meg: kristin@kristinpedersen.com
Sjekk ut min Facebook-side: http://www.facebook.com/KristinPedersenLL
Følg meg på Insagram: http://www.instagram.com/kripe87

Kristin Pedersen

Digital Marketer- hjelper entreprenører og nettverkere til å bygge sin business, markedsføre seg selv og sin virksomhet på en suksessfull måte.