Hvordan Tiltrekke Deg Kunder?

Du har tatt beslutningen –  beslutningen om å starte for deg selv. Gratulerer! Det er et valg mange ønsker å ta, men som ofte forblir en drøm. Rett og slett fordi det florerer med eksempler på hva som kan gå galt, og ikke minst blir vi eksponert for de eksemplene hvor suksess uteblir.

I et hav av tips, råd og pdf-guider, nettkurs og bøker prøver du ditt beste for å svømme i riktig retning – og finne det ultimate rådet som kan ta din virksomhet til nye høyder slik at du kan komme i land. Du svømmer og svømmer, og på et tidspunkt finner du deg selv svømmende i sirkel. Du kommer ikke i land. Du er sliten og vet ikke om du orker å ta flere svømmetak for å se om enda et råd kan før deg nærmere målet. Du begynner kanskje å se etter andre løsninger -løsninger som ikke tar deg dit du vil, men tilbake til start. 

Jeg vet hvordan det føles. Jeg har vært der selv. Jeg svømte i sirkel. Lenge. Og jeg holdt på å drukne.

Se for deg hvordan det hadde vært – i stedet for å jobbe livet av deg for å skaffe deg nye kunder- kommer de til deg. Wow. En oppdagelse jeg skulle gitt mye for å oppdage tidligere.

Så, hvordan kan du endre dette?

Det er egentlig ganske enkelt, uansett utgangspunkt.

Om du er personlig trener og ønsker å komme i kontakt med mennesker som vil komme i form. Om du driver din egen frisørsalong og ønsker flere kunder. Om du har startet din egen nettbutikk og vil etablere deg på markedet. Om du jobber som rørlegger og ønsker flere oppdrag. Om du jobber innen network marketing og ønsker å nå ut til flere med produktene dine. Uansett hvilken virksomhet du har startet, vil du lykkes i din nisje hvis du lærer deg god markedsføring. 

Og hva er god markedsføring? 

Ok. Din første tanke er å publisere et introduksjonstilbud. Dette vil mest sannsynlig sjokke deg, men god markedsføring er ikke å selge produkter eller tjenester! Er det ikke? Men hvordan skal jeg få businessen min til å vokse og etablere en god kundekrets, hvis jeg ikke skal selge? 

God markedsføring er å løse kundens problemer. Det har ingen ting å si om hvor etablert du er på markedet, eller hvor mange annonser du har publisert i aviser og på nettsider. Hvis du ikke kan løse kundens problemer, kommer du ikke til å lykkes. 

Et eksempel: Jeg har mange venner og bekjente som er utdannet eller jobber som Personlig Trener. Jeg hører stadig om hvordan de strever med å få kunder. De jobber sent og tidlig, og er fleksible omtrent hele døgnet. Alt etter når kundene har tid eller når de skal ha en gruppetime på et treningssenter. Tall fra bransjen viser at bare rundt 15% av alle personlig trenere lykkes med sin virksomhet. Mange av dem er faglig dyktige, medmenneskelige og engasjerte mennesker som så gjerne vil hjelpe. De er gode på coaching og mental trening i tillegg til det rent treningstekniske. Mange har også sin egen facebook-side hvor de deler av sin kunnskap. Det er synd å se hvordan så flinke mennesker til slutt må kaste inn håndkleet og trappe ned eller legge ned sin virksomhet. Det høres jo merkelig ut –  når etterspørselen stadig blir større fordi behovet for mer kunnskap om fysisk aktivitet og hvordan man kan bli i bedre form er et hett tema i mediene. Bransjen er i vekst. Men det samme er også konkurransen mellom alle som er utdannet personlig trener og retter seg mot de samme kundene. 

Det gjelder å skille seg ut. Ikke bare når du er i direkte kontakt med kundene dine, men også når du ikke er det. Vi alle markedsfører oss selv når vi er sammen med andre mennesker. I dagens samfunn foregår nesten like mye, hvis ikke mer av markedsføringen online. Det er et tankekors. Det betyr at måten du markedsfører deg selv på kan være avgjørende for hvor mange kunder du får og hvor mange du beholder. 

Så, tilbake til overskriften: Hvordan tiltrekke deg kunder

  • Finn din nisje. Hva er du god på?
  • Er du innen helse/velvære-bransjen – hvilken kundegruppe retter du deg mot?
  • Markedsfør deg selv både online og offline – daglig.
  • Del inspirasjon, tips, og hjelp kundene dine eller nye potensielle kunder hver dag
  • Bygg relasjoner og tillit til mennesker. 
  • Vær i utvikling. Hold deg oppdatert og søk etter mer kunnskap. Del denne kunnskapen. 

PS! Likte du dette innlegget? Du gjør meg en stor tjeneste ved å dele det med andre og legge igjen en kommentar under!

PPS! Hvis du ikke har fått tilgang på en Steg-for-Steg oppskrift på suksess(og om du ikke allerede har FOR MANGE kunder):
Klikk Her For Full Tilgang!

Skap din egen suksess!

  Kristin Pedersen

Kontakt meg: kristin@kristinpedersen.com

Sjekk ut min Facebook-side: http://www.facebook.com/KristinPedersenLL

Følg meg på Insagram: http://www.instagram.com/kripe87

 

Kristin Pedersen

Digital Marketer- hjelper entreprenører og nettverkere til å bygge sin business, markedsføre seg selv og sin virksomhet på en suksessfull måte.